Werk voor psychiatrische Amsterdammer in Amstel Hotel

Het Amstel Hotel in Amsterdam gaat een betaalde werkplek aanbieden voor Amsterdammers met een psychiatrische achtergrond. Het hotel tekent hierover vrijdag een overeenkomst met stichting De Waterheuvel, aldus een woordvoerder van het hotel.

Door de samenwerking komt in het Amstel Hotel één werkplek beschikbaar voor iemand met een psychiatrische achtergrond. De medewerker voert werkzaamheden uit voor de roomservice en wordt betaald volgens de horeca cao. Stichting De Waterheuvel is verantwoordelijk voor de sollicitatieprocedure.

De stichting houdt zich bezig met de dagbesteding van mensen met een psychiatrische achtergrond en het herstel van deze groep op de arbeidsmarkt. De mensen zijn opgenomen geweest en wonen nu weer thuis of in een instelling voor begeleid wonen.

De eerste Amsterdammer heeft op dit moment een contract voor een half jaar bij het Amstel Hotel. “Het is geen droombaan. Maar voor mensen met een psychiatrische achtergrond is het belangrijk om weer in het werkritme te komen, met collega’s en een baas”, vertelt een woordvoerder van stichting De Waterheuvel. Na zes maanden komt de plek beschikbaar voor een nieuw persoon.

Stichting De Waterheuvel probeert om in Amsterdam acht van deze plekken te organiseren. De stichting heeft hierover contact met onder meer de Universiteit van Amsterdam en woonstichting De Key.