De Ysbreeker werkt aan overname voormalig NRC-Café

Het Restaurant Café onder de NRC redactie (Foto: Marlie van Zoggel)
Onder de redactie van NRC komt mogelijk Café De Ysbreeker. (Foto: uitsnede van foto door Vysotsky)

AMSTERDAM – Café De Ysbreeker gaat mogelijk het NRC-Café op het Rokin nieuw leven inblazen. Momenteel lopen er onderhandelingen over de verhuur van de ruimte onder de redactie van de krant.

Directeur van de Ysbreker Jan Paul Bekkers bevestigt aan NAP Nieuws dat er gesprekken plaatsvinden. Bekkers benadrukt dat er nog geen overeenkomst is. “Maar waar rook is, is vuur. Ik verwacht dat we over een paar weken uitsluitsel kunnen geven over de deal.”

Het NRC Restaurant-Café sloot in maart vorig jaar zijn deuren. Sindsdien staat de verdieping onder de krantenredactie leeg. De ruimte is in handen van investeringsmaatschappij Egeria, de vorige eigenaar van de krant. Het NRC Restaurant-Café maakte geen onderdeel uit van de overname van NRC Media door het Vlaamse Mediahuis, eind 2014. Egeria wil niet reageren op het nieuws of op de vraag of er nog meer gesprekspartners zijn.

Café De Ysbreker is gevestigd aan de Weesperzijde in Amsterdam. Het populaire café aan de Amstel wordt sinds 1979 gerund door de familie Wolff.