Meer dan 750 mensen lopen met Kevin Hart

Kevin Hart moedigt een van de laatste binnenkomers aan in het Vondelpark
Kevin Hart Vondelpark

Zuid – Meer dan 750 mensen hebben zaterdagochtend vijf kilometer hardgelopen in het Vondelpark met de Amerikaanse komiek Kevin Hart (36). De groep verzamelde en finishte voor de trappen van het Vondelparkpaviljoen. De Amerikaanse cabaretier en acteur treedt zaterdagavond op met zijn show “What Now?” in Amsterdam.

In december begon Hart zijn “Run With Hart Movement”. Hij rent sindsdien op dagen voor een show vijf kilometer met iedereen die wil. Hart wil mensen aanzetten meer te bewegen. Afgelopen zondag renden meer dan duizend hardlopers mee met Hart in Londen.

Harts beweging wordt volledig gesponsord door kledingfabrikant Nike, en is onderdeel van de Nike Run Club (NRC). Hiermee wil het bedrijf, dat volgens Forbes op het moment 86.2 miljard dollar waard is, mensen wereldwijd aansporen om hard te lopen.

Voordat de run begon op zaterdag verzamelden de hardlopers zich om op te warmen voor de trappen van het Vondelparkpaviljoen. Na een warming up, spoorde Hart de menigte aan. “Ik wil mensen beter maken. Ik wil laten zien dat we als een eenheid de wereld kunnen veranderen, ongeacht religie, huidskleur of sekse” Hij zei niet weggaan voordat iedereen gefinisht zou zijn, “zo lang jullie er maar niet de hele dag over doen, want ik heb vanavond nog een optreden.”

De loop werd aangestuurd door tientallen zogenaamde hazen van Nike en andere hardloopclubs in Amsterdam. Hazen bepalen het tempo voor het rennen van een vastgestelde tijd. “Het Amerikaanse principe om mensen steeds verder te pushen is ook niet altijd goed. Met een run als deze worden ook mensen die nooit rennen opeens aangezet om een volle vijf kilometer te doen,” vertelt haas Rob van de Amsterdamse hardloopclub Fornos.

Aan het einde van de hardloopronde stond Hart klaar om iedere deelnemer individueel een high-five te geven. De NRC zorgde voor eten, drinken en muziek in het Vondelparkpaviljoen. Hart, bekend van films zoals Scary Movie en Ride Along, treedt vanavond op in een bijna uitverkochte Ziggodome, waar 17.000 mensen in passen.