Vijf sportevenementen die Amsterdammers dit weekend niet mogen missen

Op vrijdag struint NAP Nieuws de agenda’s af om de leukste sportevenementen voor Amsterdammers op een rij te zetten. Van spannende amateurderbies tot grote internationale wedstrijden, zolang het Amsterdammers maar aangaat.

1. World Ergohead Amsterdam
Meer dan 200 deelnemers van verschillende nationaliteiten gaan aanstaande zondag de competitie met elkaar aan op het World Ergohead toernooi. Het spel: in 20 minuten een zo groot mogelijke afstand roeien. Niet op de Bosbaan, maar in het Friendship Sport Center in Amsterdam-Noord. NAP Nieuws woont deze indoor-roeiwedstrijd bij voor een videoreportage. Juliane Elander Rasmussen, Olympische roeister uit Denemarken, heeft aangekondigd haar eigen wereldrecord te gaan verbreken. Olympiërs als Roel Braas en de zilveren medaillewinnaars van Rio, de dames dubbelvier, staan eveneens op de deelnemerslijst. Kortom, houdt NAP Nieuws in de gaten en mis het niet.

2. Afrika Cup
Na een week van wedstrijden op het Afrikaanse voetbaltoernooi spelen alle deelnemende landen hun tweede wedstrijd. Afrikaans Amsterdam leeft mee, zeker als Marokko het vanavond om 20:00 tegen Togo opneemt. Na een 1-0 nederlaag tegen Congo-Kinshasa moet Marokko zijn beste beentje voorzetten. Wij verslaan de wedstrijd vanuit een lunchroom in Amsterdam-Noord. Zaterdag vindt u het op NAP Nieuws.

3. FC Utrecht – Ajax
Met het veelbesproken debuut van Justin Kluivert en een solide overwinning op PEC begon Ajax hartverwarmend aan 2017. Aanstaand weekend wacht FC Utrecht. Ajax heeft sinds 2009 niet meer in de Galgenwaard gewonnen. Een lastige wedstrijd wordt verwacht. Bovendien hebben de Domstedelingen al veertien opeenvolgende wedstrijden niet verloren. Uitgerekend Ajax was 2 oktober Utrecht met 3-2 de baas. Zondagmiddag half 1 is de aftrap.

4. Clinic van Yuri van Gelder
Topturner Yuri van Gelder geeft aanstaande zaterdag een sportclinic in Arie Boomsma’s Vondelgym. Hij is de volgende in de reeks van Epke Zonderland, Henk Grol en Rico Verhoeven, die een clinic geeft voor de sportliefhebber. Naast oefeningen in de ringen demonstreren, zal Yuri van Gelder tips en oefeningen geven. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De clinic is van 14:00 tot 15:30 en is alleen voor leden van Vondelgym. Even komen kijken kan altijd!

5. NK’s Sprint en Allround
Vier nationale titels zijn te verdelen tijdens de Nederlandse kampioenschappen sprint en allround, vrijdag tot en met zondag in Thialf, Heerenveen. En dat is niet alles. Zowel de mannen als de vrouwen kunnen nog één startbewijs voor het WK allround in Hamar verdienen. Bij het sprinten voor mannen is er eveneens één kaart te bemachtigen voor het mondiale sprinttoernooi in Calgary. Bij de vrouwen zijn dat er twee. Voor sommige schaatsers, waaronder Olympisch kampioen Michel Mulder, kan het zomaar de laatste wedstrijd van het seizoen zijn als er niet gepresteerd wordt. Maandag blikt NAP Nieuws terug op dit schaatsweekend met Amsterdammer en ex-wereldkampioen 1000 meter schaatsen, Barbara de Loor.