Amsterdams hoger en beroepsonderwijs ondanks storm gewoon open

Ondanks de storm blijven Amsterdamse universiteiten, hogescholen en het ROC gewoon open. Wel raden de scholen hun studenten aan ‘geen onnodig risico’ te nemen. Op de Vrije Universiteit is de aanwezigheidsplicht voor tentamens en colleges geheel komen te vervallen.  

Een deel van het dak van het Science Park van de Universiteit van Amsterdam is ingestort. Er zijn geen gewonden gevallen, meldt Folia. De campus is inmiddels ontruimd. Andere UvA-gebouwen blijven gewoon open. Wel zegt de universiteit ‘alle begrip te hebben als mensen niet komen.’

Op de Hogeschool van Amsterdam, het ROC en InHolland gaan het onderwijs en examens gewoon door. ‘Bij twijfel over de veiligheid, raden we mensen aan contact op te nemen met de opleiding,’ aldus een woordvoerder van de HvA. InHolland adviseert studenten thuis te blijven. ‘Ze hoeven niet enkel voor hun tentamen op pad te gaan.’

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten noemt het voorlopig ‘business as usual. De directeuren hebben een mail ontvangen met de vraag of ze dicht willen gaan.

Op de VU campus wordt ‘de veiligheid in de gaten gehouden’, zegt een woordvoerder van de universiteit. Indien gevaarlijke situaties zich voordoen, worden gebouwen afgesloten. Ze adviseren studenten niet op pad te gaan.

Volg voor de laatste ontwikkelingen rond de storm ons liveblog.