Zeiken over media en journalistiek: een podcast

AMSTERDAM Op Instagram heeft Madeleijn van den Nieuwenhuizen inmiddels ruim 9000 volgers. Haar account, Zeikschrift, stelt racisme en seksisme in de Nederlandse media aan de kaak. Een gesprek over Instagram als activistisch platform, wat er beter kan in de Nederlandse journalistiek en waarom Zeikschrift de noodzaak voelt om dit aan te stippen.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen is juridisch onderzoeker aan Columbia Universit. Ze is nu tijdelijk in Amsterdam vanwege complicaties met haar visum. NAP Nieuws pakte deze kans om met haar een kritisch gesprek te voeren over racisme en seksisme in de media. Wil je beter begrijpen wat er volgens haar foutging in de column in de Metro van Ebru Umar? Of waarom het geheugensteuntje voor Christine Ford in de column van Youp van ’t Hek in NRC Handelsblad niet kan? Luister deze podcast!


Beeld: Sara Bouter
Muziek: Podington Bear – Free Highway (Free Music Archive)