Studenten sluiten aan bij klimaatprotest

AMSTERDAM – Ook studenten gaan de straat op voor een strenger klimaatbeleid. Ze sluiten zich aan bij de middelbare scholieren die donderdag op de Dam in Amsterdam gaan protesteren. Dat maakte de actiegroep Students for Climate dinsdag bekend via Facebook, Instagram en Twitter.

‘We vonden dat we niet konden achterblijven. Het is ook onze toekomst’, zegt initiatiefnemer Ravi Ishwardat (24). ‘We willen met het protest laten zien dat veel mensen ontevreden zijn over het huidige klimaatbeleid.’

Verandering
De studenten van actiegroep Students for Climate hebben contact opgenomen met de scholieren van het Gerrit van der Veen College die vorige week de instagrampagina klimaatspijbelenamsterdam lanceerden. ‘We hebben samen een route uitgestippeld’, zegt Ishwardat. ‘De regering heeft laten zien dat ze keer op keer de verkeerde keuzes maken. De verandering moet komen van scholieren en studenten.’

Op Facebook hebben ongeveer honderd mensen zich aangemeld voor het studentenprotest. ‘We hopen dat er een paar honderd mensen komen’, zegt Ishwardat. ‘We hebben vandaag geflyerd op de UvA en de scholieren van klimaatspijbelenamsterdam hebben ruim 700 volgers op Instragram.’

‘We vonden dat we niet konden achterblijven. Het is ook onze toekomst.’

Ravi Ishwardat, initiatiefnemer studentenprotest

Mars
Het protest begint donderdag om 12:00 op de Dam. Daarna trekken de studenten en scholieren in een gezamenlijke mars door de stad. Ze lopen van de Dam naar het Leidseplein via het Spui en de Vijzelgracht. Students for Climate wil vanaf donderdag elke week een protestactie organiseren.

Amsterdam is niet de enige stad waar studenten donderdag zullen protesteren voor het klimaat. Ook in Nijmegen staat een mars gepland. De actiegroep Youth for Climate, die vorige week een grote scholierenstaking organiseerde in Den Haag, heeft laten weten deze week geen actie te organiseren. Zij willen eerst met de regering in gesprek.