Amsterdamse student brengt rapnummer uit over Watergraafsmeer

AMSTERDAM – Rechtenstudent Marinus Prakke, ook wel bekend als MC Prak$, heeft vandaag een nummer uitgebracht over Watergraafsmeer. Prakke: ‘Het is een hood song over de burgerlijkheid van de wijk.’

‘1097, 98, 99, touwtjes hangen uit de brievenbus en niets wordt gejat, hebben zelfs een stadsstrand, wie had dat nou gedacht?’ Het zijn teksten uit het nieuwe nummer getiteld ‘Alleen In De W’ van Marinus Prakke, oftewel MC Prak$. Het is vandaag uitgebracht op Spotify, als onderdeel van een reeks nummers die de rapper de komende weken uitbrengt. 

‘Ik heb het nummer met een knipoog gemaakt,’ zegt Prakke, in het dagelijks leven student privaatrecht aan de Universiteit van Amsterdam. ‘Het is een parodie op hood songs. Die gaan normaal gesproken over het geweld in wijken. Watergraafsmeer is een lieve buurt waar bakfietsmoeders en -vaders rondfietsen en verder niet zoveel gebeurt.’

Hoewel Prakke het nummer met een knipoog heeft gemaakt, neemt hij zijn werk wel serieus. In 2019 bracht hij zijn eerste EP getiteld ‘Ochtendpoëzie’ uit en de komende maanden is hij naar eigen zeggen veel in de studio te vinden. ‘Voordat ik serieus ga solliciteren bij advocatenkantoren, wil ik energie steken in mijn muziek,’ zegt Prakke. 

Prakke woont zelf ook in Watergraafsmeer, maar hij komt er niet vandaan. ‘Ik ben opgegroeid in Oegstgeest,’ zegt hij. Vindt hij het ongemakkelijk om een nummer te maken over een wijk waar hij niet is opgegroeid? ‘Totaal niet,’ zegt Prakke. ‘Het nummer is een satire. Ik neem mezelf echt niet serieus. Maar als rapper moet je wel een hood claimen. Watergraafsmeer was nog niet geclaimd.’

Het nummer ‘Alleen in de W’ is vanaf vandaag op Spotify te beluisteren.