Leraren staken, maar waar zijn de leerlingen?

Gisteren en vandaag werd er volop gestaakt door leraren in het basis- en het middelbaar onderwijs. Zo sloten er alleen al in Amsterdam 240 scholen haar deuren. Maar waar gingen de kinderen heen? NAP Nieuws zocht het uit.

Veel ouders zagen de vrije donderdag en vrijdag als de perfecte gelegenheid om een weekendje weg te gaan. Zo bleek uit onderzoek van NU.nl dat Roompot, Landal Greenparks en Center Parcs profiteren van de staking; zij zagen het aantal boekingen met twintig procent toenemen. Verder boden Madurodam en de Euromast gratis entree aan basisschoolkinderen.

Extra druk 

Toch was het voor lang niet iedere werkende ouder makkelijk om vrij te krijgen. Ouders die geen vrij konden nemen waren genoodzaakt hun kind een dag extra naar de buitenschoolse opvang te brengen. BSO De Kleine Wereld op Steigereiland meldde aan NAP Nieuws dat ze meer aanmeldingen hebben gekregen dan normaal, en daarom ook de openingstijden hebben verruimd. 

Op het Clusius College in Amsterdam-Noord werd door geen enkele leraar gestaakt. Voor de leraren op de school wiens kinderen niet naar school konden, werd een speciaal lokaal vrijgemaakt: de Clusius-kooi.