Student Daalwijk doodgeschoten tijdens opname videoclip

AMSTERDAM- Het schietincident dat afgelopen dinsdagnacht de dood van een 26-jarige student veroorzaakte, vond plaats tijdens het opnemen van een videoclip. Een 21-jarige Amsterdammer wordt verdacht van doodslag en blijft voorlopig vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.

Ook wordt hij verdacht van wapenbezit. De verdachte verklaart zelf dat het wapen onopzettelijk is afgegaan. Hij was een goede vriend van de overleden student. 

De verdachte meldde zich dinsdagochtend met een 23-jarige man en een 16-jarig meisje bij de politie. Ook zij waren de desbetreffende nacht aanwezig bij de opname van een videoclip. De 23-jarige man en het 16-jarige meisje zijn nog wel verdacht, maar inmiddels vrijgelaten. Hun betrokkenheid lijkt gering, zo meldt het OM. 

In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie een melding van een gewonde man in een studentenwoning aan de Daalwijk in Zuidoost. De 26-jarige student bleek een schotwond in zijn rug te hebben. Ondanks een poging tot reanimatie door hulpdiensten overleed hij aan zijn verwondingen. 

De recherche deed afgelopen dagen onderzoek naar het incident. Dinsdag gaf de politie al aan sterk rekening te houden met een ongeluk – een vermoeden dat overeenkomt met de verklaring van de verdachte.