Verbijsterde eigenaren treffen auto’s uitgebrand aan

Twee uitgebrande auto’s, vanochtend op de Papaverhoek in Amsterdam-Noord. Lokman Durak (27) ontdekte ter plaatse dat de auto van zijn stiefvader volledig is uitgebrand. ‘Ik ging hierheen om de auto naar de garage te brengen.’ De politie acht het onwaarschijnlijk dat de brand veroorzaakt is door een technisch mankement.

Eigenaren weten van niets
De brandweer kreeg dinsdagochtend om 4:40 uur een melding van een brandende auto. De vlammen sloegen over naar de achterkant van een andere geparkeerde auto. Beide voertuigen zijn total loss. De enige bewoner van het bedrijventerrein zegt niks gehoord of gezien te hebben. De politie heeft de auto’s laten staan, omdat een sporenonderzoek onmogelijk bleek door de vuurschade en het bluswater.

De twee afgebrande auto’s in Amsterdam-Noord. Foto: Mark Middel.

Ook de eigenaar van de andere auto trof deze vanochtend afgefikt aan. ‘Ik wist niet eens dat het mijn auto was’, zegt Domenique Himmelsbach (34), die een kunstatelier heeft in een nabijgelegen boot. ‘Het is een deelauto, die ik met twee anderen pas drie weken had.’ Een ritje in zijn nieuwe auto had hij nog niet gemaakt.

Durak heeft niets gehoord van de politie. ‘Ik heb ze net zelf gebeld en ik moet aangifte doen op het bureau.’ De brandoorzaak is ook voor hem onbekend. ‘Ik ben me helemaal dood geschrokken en nu moet ik het thuis nog aan mijn stiefvader vertellen.’

Lees het achtergrondverhaal over de autobranden in Amsterdam-Noord, waar de politie geen grip op krijgt.