Man zit twee uur vast onder ingestorte steiger

Om elf uur vanochtend is bij de instorting van een steiger op de Westway Terminal op industrieterrein Westpoort een man op tien meter hoogte bekneld geraakt. Het ongeval gebeurde bij Koole Terminals, een opslag- en transportbedrijf voor onder andere brandstof en chemicaliën. Het slachtoffer is in dienst van isolatiebedrijf Franssen en werkte aan het afbreken van de steigerconstructie. Tijdens de reddingsoperatie was hij aanspreekbaar, maar over de ernst van zijn verwondingen is nog niets bekend. Om half twee is de brandweer erin geslaagd hem te bevrijden en is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens John Kraakman, CEO bij Koole Terminals, waren de steigers aangelegd om opslagtanks te kunnen isoleren. Dit is een toepassing die de opslag van stoffen duurzamer maakt. De werkzaamheden waren vorige week afgerond, er werd nu gewerkt aan het afbreken van de steigers. Hoewel de man tijdens zijn beknelling aanspreekbaar was maakten de ongunstige weersomstandigheden zijn situatie erg benard, aldus Kraakman. De arbeidsinspectie gaat mogelijk een onderzoek starten naar de veiligheidsomstandigheden van de instorting.