Mentale klachten bij studenten: ‘De reserves zijn op’

Om het welzijn en de mentale weerbaarheid van jongeren tijdens de lockdown te vergroten krijgt de gemeente Amsterdam 1,8 miljoen euro vanuit de Rijksoverheid, dat schrijft wethouder Simone Kukenheim vandaag in een brief aan de Amsterdamse Gemeenteraad.  

De Gemeente Amsterdam steekt het geld voornamelijk in meer psychische hulp en andere vormen van ondersteuning voor jongeren. ‘En dat is hard nodig’, zegt gemeenteraadslid Dehlia Timman (D66). De lockdown als gevolg van de coronapandemie leidt tot somberheid en eenzaamheid onder Amsterdamse studenten. Uit recent onderzoek van de vier grootste universiteiten bleek dat ruim 50 procent van de studenten zich eenzaam voelt. 

NAP Nieuws maakte een achtergrondreportage om de mentale problematiek die studenten ervaren in beeld te brengen. We spraken met studenten, lokale politieagenten, een gemeenteraadslid en verschillende hulpverleners.