AMSTERDAMSE DROMEN | Liggend wegdromen bij kunst of muziek

Wat zijn dromen die Amsterdammers bezighouden? In de rubriek Amsterdamse Dromen gaan de redacteuren van NAP Nieuws op zoek naar dromen die leven in de stad. Van Olympisch goud, spannende fantasieën tot de ergste nachtmerries: elke dag komt een nieuwe droom voorbij. Vandaag: Liggend wegdromen bij kunst of muziek. Een steeds populairder uitje voor Amsterdammers.

Amsterdammers gaan massaal liggen wanneer ze genieten van kunst of muziek. Sinds 2011 kon dit al in het Scheepvaartmuseum, maar in de afgelopen jaren is de populariteit flink gestegen. Sinds 2021 zijn er drie nieuwe aanbieders van dit soort uitjes op de markt gekomen en er wordt dankbaar gebruik van gemaakt. NAP Nieuws bezocht ze en sprak de organisator van ligconcerten in het Scheepvaartmuseum.