Mokums dialect #13: Nakketikker

Porem, kapsones, nakketikker en bims. Het Amsterdamse dialect verwondert. Waar komen de woorden vandaan? Hoe gebruik je een knoedeltje? En hoeveel vliegende ratten kun je vinden op de Dam? Je leest, ziet of hoort het in de rubriek Mokums dialect. Vandaag: nakketikker.

Scenarioschrijver Frank Ketelaar gebruikt de Amsterdamse taal in zijn films en series. Deze maand kwam het vierde seizoen van zijn serie ‘Klem’ uit. Hoe hij op het idee van de serie kwam? Waarom hij de Amsterdamse taal in zijn series gebruikt? En waarom hij daar nu van af wil? Je hoort het in deze podcast van NAP Nieuws.

In deze rubriek zullen de komende weken typisch Amsterdamse woorden de revue passeren. Van pikketanussie tot berenlul: niets is te gek. Heb je een tip voor de redactie? Mail naar napnieuws@gmail.com.