Dit staat het nieuwe raadslid Van Pijpen te wachten

AMSTERDAM – Vandaag is gemeenteraadslid Deniz Karaman (GroenLinks) afgetreden en komt Jenneke van Pijpen in zijn plaats. Wat staat haar te wachten als raadslid? Twee hoogleraren en het langstzittende raadslid, Johnas van Lammeren (PvdD), geven advies.

De laatste stuiptrekkingen van de Bos en Lommermarkt

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam, die dreigen te verdwijnen of inmiddels al tot de historie behoren. Vandaag: de Bos en Lommermarkt, een markt onder druk.

Amsterdam gaat aandelen AEB verkopen

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam wil AEB (Afval Energie Bedrijf) verkopen. Dat maakte wethouders Victor Everhardt (Deelnemingen, D66) en Marieke van Doorninck (Duurzaamheid, GroenLinks) vandaag bekend. De gemeente wil al een tijd af van het noodlijdende afvalbedrijf. In juli 2019 legde de gemeente de verbrandingslijnen van AEB stil, omdat het bedrijf op het randje van […]

Tuinwijck (voorlopig) gered: ‘We zijn heel erg opgelucht’

De grootschalige ontwikkelingsplannen in de buurt van het Muiderpoortstation zijn van de baan. De gemeente heeft andere prioriteiten. De buurtbewoners zijn opgelucht, zij stonden niet bepaald te springen. ‘Die plannen hebben nooit ergens op geslagen.’

‘Tolken zwijgen in alle talen’

AMSTERDAM – Voor de Rechtbank Amsterdam demonstreerden maandag tolken en vertalers. Ze eisen onder andere een hoger loon en zijn tegen de komst van een commerciële bemiddelaar.

Op weg naar het Malieveld: Het speciaal onderwijs

Op 15 maart staken leraren uit het hele onderwijs voor salarisverhoging en een verlaging van de werkdruk. In aanloop naar deze actiedag spreken we met Amsterdamse leraren over hun redenen om naar Den Haag af te reizen. Vandaag een interview met Lotte Bergen en Esther Warnaar, medewerkers aan de Van Koetsveldschool, een openbare speciaal onderwijsschool.