Veroordeeldengezocht.nl leidt tot vijf arrestaties

AMSTERDAM, 17 feb. – De Amsterdamse politie heeft inmiddels vijf voortvluchtige criminelen kunnen oppakken dankzij de website veroordeeldengezocht.nl. Het gaat om de veroordeelden Roberto van H., Corinna S., Michael D., Mohammed A. en Rachid H., die allen nog een gevangenisstraf van minimaal negentig dagen hebben openstaan. Sinds de lancering van de website op 5 januari heeft de politie tegen de honderd tips van burgers binnengekregen.

Op veroordeeldengezocht.nl staan foto’s en namen van criminelen die nog een gevangenisstraf moeten uitzitten, maar onvindbaar zijn voor de autoriteiten. Het gaat daarbij om veroordeelden die misdaden hebben begaan waarvoor een maximum gevangenisstraf geldt van acht jaar of meer, zoals verkrachting of moord.

In de eerste twee dagen nadat de site de lucht in ging, kon de politie al twee veroordeelden oppakken. De website levert de politie nog iedere dag een paar tips op, aldus een woordvoerder. De site trok sinds de lancering enkele honderdduizenden bezoekers.