Open WK Amsterdam nationaal

wk1
Open WK Amsterdam 2010. Foto: Godelivia Veira

Amsterdam, 21 jan – Een naamsverandering voor het multiculturele voetbaltoernooi WK Amsterdam: dat heet vanaf nu Open WK Amsterdam.  Op het toernooi  voetballen  Amsterdammers uit verschillende herkomstlanden tegen elkaar. De naam  is veranderd omdat de afgelopen jaren steeds meer inwoners uit andere Nederlandse steden meespeelden.

Naast Amsterdamse teams trekt het toernooi dit jaar vooral veel teams uit Rotterdam. “Dat komt waarschijnlijk omdat vorig jaar het Rotterdamse team uit Kaapverdië won”, zegt Dennis Berk, van de organisatie Open WK Amsterdam. De meeste deelnemers van het inmiddels tien jaar oude toernooi komen nog steeds uit Amsterdam. Ook mensen uit Nijmegen, Den Haag of Leeuwarden voetballen op 4 en 5 juni mee in Sportpark Middenmeer in Oost.

De inschrijvingen voor het toernooi  sluiten 31 januari. Er zijn al dertig herenteams en vijf damesteams gevormd. Zoals elk jaar zijn de meest vertegenwoordigde landen Nederland, Suriname en Marokko. Zij hebben per land twee of drie teams en moeten tijdens de voorrondes in april nog uitvechten welk team meespeelt in het toernooi. Ook Pakistan levert dit jaar drie teams, dat was er vorig jaar nog maar één.

Om extra vrouwen aan te trekken zijn de teams dit jaar onderverdeeld in prestatie en recreatieteams. Vrouwen die zich zorgen maken over hun voetbalkunsten kunnen in een van de recreatieteams hun land vertegenwoordigen. Er staan ook al vijf heren-recreatieteams ingeschreven.