EYE Filminstituut wordt trouwlocatie

EYE (nacht)
Het EYE Filminstituut opent op 4 april haar deuren. Foto: © Rene den Engelsman.

AMSTERDAM, 8 februari – Een filmhuwelijk in Amsterdam is binnen handbereik. Binnenkort kan er getrouwd worden in het nieuwe EYE Filminstituut in Amsterdam, dat begin april haar deuren opent.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam Noord besloot afgelopen maandag om het Eye Filminstituut aan te wijzen als “huis der gemeente”. Dit betekent dat er rechtsgeldig huwelijken mogen worden voltrokken in het pand aan het IJ. EYE diende de aanvraag eind vorig jaar in.

Volgens het stadsdeel is EYE als trouwlocatie “een aanwinst voor Amsterdam”, en tevens de enige moderne trouwlocatie in Noord. Volgens Ingeborg Tuinman van het EYE Filminstituut “staat er al één bruiloft in de planning”.

Het EYE Filminstituut is de nieuwe huisvesting van het huidige filmmuseum in het Vondelpark. De openingsdatum is vastgesteld op 5 april 2012.