Reguliersdwarsstraat blijft ‘s nachts afgesloten

De Reguliersdwarsstraat in het Amsterdamse centrum wordt ’s nachts blijvend afgesloten voor autoverkeer. De gemeente besloot hier deze week toe wegens aanhoudende klachten van omwonenden over toeterende taxi’s.

Al het autoverkeer wordt tussen elf uur ‘s avonds en zes uur ‘s ochtends uit de straat geweerd door middel van verzinkbare paaltjes. Eerder besloot de gemeente de straat van donderdag- tot en met zondagnacht niet toegankelijk te maken voor auto’s. Toen ging het nog om een proef.

Geen auto te bekennen in de Reguliersdwarsstraat (Foto: Reguliers.net)
Geen auto te bekennen in de Reguliersdwarsstraat (Foto: Reguliers.net)

“De resultaten waren zo positief dat we hebben besloten de maatregel definitief te maken. Er is geen einddatum voor de afsluiting”, zo laat een woordvoerder van het stadsdeel weten. Op de tijdstippen dat de Reguliersdwarsstraat was afgesloten, ontving stadsdeel Centrum nauwelijks klachten over geluidshinder.

De gemeente houdt zich sinds 2003 bezig met het bestrijden van de overlast in de populaire uitgaansstraat. Het inzetten van toezichthouders bleek niet doeltreffend. “In de praktijk is het lastig aan te geven wie toetert. Op het Leidseplein zijn wel toezichthouders, maar die plek kun je onmogelijk afzetten. In de Reguliersdwarsstraat kan dat wel. We hebben gekozen voor de meest effectieve maatregel.”