MC Slotervaart draait nog steeds op noodaggregaat

MC Slotervaart draait nog steeds op haar noodstroom. Vanwege een elektrische storing kan het ziekenhuis sinds de stroomuitval van afgelopen nacht niet terug naar het reguliere stroomnet.

“We draaien op het noodbedrijf”, zegt Paul Zagwijn. Hij is facilitair manager van het MC Slotervaart. “Het noodaggregaat is vannacht aangeslagen, die werkte prima. Maar een schakelaar die het aggregaat met het ziekenhuis verbindt, was defect.”

Het ziekenhuis had bij aanvang van de stroomstoring drie kwartier geen stroom, tot het lukte het noodaggregaat aan te zetten. “Het noodaggregaat is nu direct verbonden met het ziekenhuis”, zegt Zagwijn. “Als de schakelaar het doet, kunnen we terug op gewone stroom.”

Als gevolg van de storing zijn de operatiekamers en spoedeisende hulp vandaag gesloten. “We kunnen op dit moment geen kwalitatieve zorg bieden”, zegt Mariska Tichem, locatiedirecteur van het MC Slotervaart. Zagwijn: “We doen ons uiterste best om het probleem vandaag nog te verhelpen.”

Het nabijgelegen Antoni van Leeuwenhoek had geen last van de stroomstoring. Wat de oorzaak was van de stroomuitval, is nog onbekend. De algehele storing was vanmorgen rond 9 uur verholpen.