Podcast: Natuurlijke anticonceptie

AMSTERDAM – Wel seks, geen baby’s. En al helemaal geen hormonen. Steeds meer vrouwen laten de pil links liggen en gaan op zoek naar een andere manier om zwangerschap te voorkomen. Een van die manieren is de natuurlijke methode, waarbij je let op signalen van je lichaam om te zien of je vruchtbaar bent of niet. Er komen steeds meer apps, apparaatjes en cursussen op de markt om dit makkelijker te maken. Hoe werkt dit precies? Wie zijn de vrouwen die hiervoor kiezen? En is deze methode wel betrouwbaar? 

In deze podcast spreken we met Ineke van der Vlugt (programmamanager bij Rutgers), Wendy de Waard (gebruiker van Sensiplan), Guénaëlle de Graaf (consulent bij Sensiplan), en Laila Wiersma (sociologe aan de UvA).

Beeld: Unsplash
Muziek: Smooth Actor – Podington Bear (via Free Music Archive)