Speciaal via Hong Kong voor de ‘zeven vier’

AMSTERDAM – In juni 1989 kreeg KLM als eerste in Europa een Boeing 747-400 afgeleverd. Indertijd het grootste passagiersvliegtuig. NAP Nieuws blikt met KLM’ers en liefhebbers terug op 30 jaar ‘Queen of the Skies’. ‘Je hebt mensen die omvliegen via Hong Kong om maar op de 747 te kunnen zitten.’

Sec bekeken is een vliegtuig een grote gevleugelde buis met raampjes. Behalve dan de 747, het enorme toestel met ‘de bult’. De KLM ontving nu dertig jaar geleden haar eerste 747-400 uit handen van Boeing. Anno 2019 vormt het toestel nog steeds de ruggengraat van de langeafstandsdiensten van de airline.

Stewardess Connie van der Plas uit Laren werkt al die jaren al op de ‘zeven vier’, krijgt nog altijd kippenvel als ze hem ziet staan en vindt het vliegtuig de ‘lekkerste machine om op te werken.’ Maar niet alleen zij, ook dochter Linda Barki van der Plas is verknocht. Zij leerde van haar vader op de 747 vliegen, die het op zijn beurt weer van zijn schoonvader leerde. ‘Het toestel heeft iets wat andere toestellen niet hebben, iets magisch.’

Linda op de ‘zeven vier’

Samen met hen en piloot Pieter Plomp haalt NAP Nieuws herinneringen op aan een toestel dat wat hem betreft ‘flawless’ dienstdeed én doet. Het toestel wordt naar verluidt pas in 2021 uit dienst genomen, al hoopt menig KLM’er dat dat nog iets langer duurt.