Amsterdamse clubs kondigen protestactie aan: ‘De Nacht staat op’

Het nachtleven in Amsterdam wil, net als de daghoreca, haar deuren openen. Daarom organiseren een aantal grote clubs de protestactie ‘De Nacht staat op’. Dat kondigen Amsterdamse clubs dinsdagmiddag via sociale media aan. De clubs willen open gaan op 12 februari, melden ingewijden aan NAP Nieuws.

Amsterdamse clubs zoals Paradiso, De Marktkantine, RADION en Sexyland willen open. Dat bevestigt de nachtburgemeester van Amsterdam, Ramon de Lima. Woensdagavond om zeven uur geven de clubs een persconferentie.

Pieter de Kroon, eigenaar van de Chicago Social Club en voorzitter van het Overleg Amsterdamse Clubs, vertelt dat de Amsterdamse clubs ‘sinds afgelopen vrijdag druk bezig zijn met de voorbereidingen’. ‘Omdat het kort dag is moeten we nog zien hoe dit landelijk wordt opgepikt. We hopen natuurlijk dat alle clubs meedoen’, zegt De Kroon.

Meer informatie volgt.