Radiozender FunX boycot Lil’ Kleine

In overleg met de omroepen heeft FunX besloten de muziek van Lil’ Kleine te boycotten. Dat meldt de NPO aan NAP Nieuws.

‘Het nieuws rond een artiest zorgt opnieuw voor heftige reacties bij ons publiek’, laat de NPO weten in een reactie. Daarom heeft FunX, de NPO radiozender die voornamelijk hiphopmuziek draait, in overleg met de omroepen besloten om de muziek van Lil’ Kleine voorlopig niet meer te draaien. FunX is de eerste zender die laat weten de rapper te boycotten.

De rapper werd gisteren aangehouden door de politie Amsterdam vanwege verdenking van mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Afgelopen vrijdag werd Lil’ Kleine, de artiestennaam van Jorik Scholten, al veroordeeld voor mishandeling door de rechtbank Amsterdam. Samen met twee andere mannen mishandelde hij in 2019 een 28-jarige man op het openingsfeest van club Oliva, op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Qmusic, Radio 538, Radio Veronica en 100%NL laten weten dat ze de muziek van Lil’ Kleine niet in de afspeellijsten hebben staan. 100%NL stopte naar aanleiding van aflevering van BOOS over grensoverschrijdend gedrag met het draaien van de muziek van Ali B. en Marco Borsato. Wanneer ze de muziek weer gaan draaien is nog onduidelijk.

Update 15 februari

Madame Tussauds haalt het wassenbeeld van Lil’ Kleine uit de collectie na feedback van gasten, meldt een woordvoerder aan ANP. Eerder al werden de wassenbeelden van Ali B. en Marco Borsato weggehaald. Verder meldde muziekstreamingsdienst Spotify gisteren de muziek van de rapper uit de redactionele afspeellijsten te halen. Hiermee raadt het platform de muziek van Lil’ Kleine niet meer aan in eigen afspeellijsten. Wel is de muziek nog op de pagina van Lil’ Kleine te luisteren.