Liveblog (gesloten) – Kapsalon Theater: de culturele sector komt in opstand

Volg hier de ontwikkelingen rond de protestactie Kapsalon Theater. In het hele land openen cultuurinstellingen hun deuren als onder andere kapsalon of nagelstudio. De actie staat in het teken van protest tegen de geldende corona maatregelen voor de culturele sector. Ondanks het verbod van burgemeester Halsema gaat de actie door.

Dit liveblog is nu gesloten. Vandaag voerden veertien Amsterdamse cultuurinstellingen actie tegen de coronamaatregelen die gelden voor de cultuursector.

  • Ondanks het verbod van de actie heeft de gemeente niet gehandhaafd
  • Wel ontvingen meerdere instellingen, waaronder de Kleine Komedie en het Concertgebouw een officiële waarschuwing
  • De cultuurprotesten gedogen was volgens burgermeester Halsema geen optie
  • NAP deed verslag van de actie in de Kleine Komedie, het Concertgebouw, het Amsterdams Theaterhuis, het Van Gogh museum, het Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover en Internationaal Theater Amsterdam. Lees het terug in ons liveblog