Mokums dialect #21: Snotneus

Porem, kapsones, nakketikker en bims. Het Amsterdamse dialect verwondert. Waar komen de woorden vandaan? Hoe gebruik je een knoedeltje? En hoeveel vliegende ratten kun je vinden op de Dam? Je leest, ziet of hoort het in de rubriek Mokums dialect. Vandaag: snotneus.

Kattenkwaad, wie heeft het niet uitgehaald? De jeugd van tegenwoordig doet aan prankcalling. Een hippe vorm van de aloude foptelefoontjes. In Amsterdam-West weten ze er alles van: de Kindertelefoon heeft er dagelijks mee te maken. Wie op woensdagmiddag beldienst heeft mag zijn borst nat maken voor kinderen met grappen, raadsels en seksvragen. En de medewerkers, die lachen vrolijk mee.

Luister naar de aflevering ‘Snotneus’ met medewerker Marieke den Boer.


In deze rubriek zullen de komende weken typisch Amsterdamse woorden de revue passeren. Van pikketanussie tot berenlul: niets is te gek. Heb je een tip voor de redactie? Mail naar napnieuws@gmail.com.