Vanuit de collegezaal naar de stembus

Veel jongeren gaan niet naar de stembus en erg positief over de Nederlandse politiek zijn ze niet, blijkt uit onderzoek van I&O Research. Initiatieven als De Stembus 2017 van presentator Tim Hofman proberen jonge mensen enthousiast te krijgen voor het stemmen op 15 maart. Ligt hier ook een taak voor Amsterdamse onderwijsinstellingen?

Universiteiten tegen onderzoek politieke voorkeur wetenschappers

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) vindt het “raar” om wetenschappers te vragen naar hun politieke kleur. De vereniging reageerde donderdag op het voorstel van Pieter Duisenberg (VVD) om een onderzoek in te stellen naar de politieke voorkeuren van wetenschappers.

Studenten en medewerkers UvA stemmen voor ingrijpende verandering

De meerderheid van de UvA-medewerkers en -studenten stemde in een referendum voor ingrijpende verandering van het onderwijsmodel. Over wat er dan precies zou moeten veranderen, liepen de meningen echter uiteen. Dat blijkt uit de resultaten van dat referendum die vandaag in CREA gepresenteerd werden door de commissie Democratisering & Decentralisering. De opkomst was echter niet hoog genoeg om de resultaten als representatief te beschouwen.