Compensatieprotest: in drie minuten uitgelegd

Zaterdagmiddag gaan studenten de straat op in Amsterdam om te protesteren bij het compensatieprotest. Er is de afgelopen zeven jaar veel gebeurd. Waarover zijn de studenten ook al weer precies boos? NAPnieuws legt het uit.

Basisscholen en kinderopvang open vanaf 8 februari

De basisscholen en kinderopvang openen maandag 8 februari. Dat hebben demissionair ministers Arie Slob (Onderwijs, ChristenUnie) en Wouter Koolmees (Sociale Zaken, D66) zondagavond bekendgemaakt na een kabinetsoverleg in het Catshuis.

Studenten over de avondklok: ‘Ik voel me opgesloten’

Amsterdam – Veel alleenwonende Amsterdamse studenten hebben het zwaar tijdens de coronapandemie. Dat schreef NAP Nieuws vandaag. Vooral tijdens de tweede golf geven veel studenten hun leven een laag cijfer. Hoe kijken zij die alleen wonen, naar de strenger wordende maatregelen die Mark Rutte gister aankondigde?

UvA-docent staat achter uitnodigen pedofilieactivist

AMSTERDAM – De docent die de pedofilie-activist Nelson Maatman uitnodigde voor een gastlezing op de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft daar geen spijt van. Maatman riep afgelopen dinsdag tijdens het vak The sociology of western sexuality op om seks met kinderen te legaliseren. Studenten en een werkgroepdocent waren niet op de hoogte van Maatmans activisme. Andere pedofielen keuren de keuze voor Maatman af.

Wat betekent het noodplan voor onderwijsongelijkheid in de stad?

AMSTERDAM – Afgelopen maandag overhandigden de besturen van Amsterdamse basisscholen een noodplan voor het tegengaan van het lerarentekort aan minister Slob (Onderwijs). Een greep uit de plannen: basisscholen kunnen kiezen voor grotere klassen, onbevoegde gastdocenten of een lesweek van vier dagen. Heeft het noodplan gevolgen voor de onderwijsongelijkheid?