BNR en Financieele Dagblad schrappen 49 banen

bnrAMSTERDAM, 13 feb. – BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad schrappen in de loop van dit jaar 49 voltijdbanen. Dat maakte de uitgever van de in Amsterdam gevestigde radiozender en krant, de FD Mediagroep, gisteren bekend. Het totaal aantal arbeidsplaatsen moet eind 2009 met bijna eenvijfde zijn ingekrompen tot 223 fte. Hoe het mediabedrijf de inkrimping tussen de radiozender en het dagblad gaat verdelen, is nog niet duidelijk.


Vanaf 1 april schrapt BNR het nieuwsprogramma De Powerlunch, dat Lara Rense dagelijks tussen 12 en 2 presenteert. Rense meldt op het digitale medium Twitter dat ze erover moet nadenken of ze bij BNR wil blijven werken. De zender beraadt zich nog op een goedkoper te produceren middagprogrammering.

Woensdag ontstond er onrust op de redactie van BNR, nadat de hoofdredactie een klein aantal personeelsleden vertrouwelijk had ingelicht. Gisteren om 1 uur ’s middags lichtte hoofdredacteur Paul van Gessel de redactie officieel in. Vanwege het crisisberaad klonk op BNR tussen 1 en 2 uur geen live radio, maar een volledige herhaling van het voorgaande uur van De Powerlunch.

Volgens directeur Jacques Kuyf van de FD Mediagroep zijn de bezuinigingen noodzakelijk vanwege de sterke terugloop in de advertentiemarkt. Het bereik van zowel BNR als het FD is de afgelopen jaren gegroeid. Uit het luisteronderzoek van Intromart GfK blijkt dat de luistercijfers van BNR nog nooit zo hoog zijn geweest. De oplage van het Financieele Dagblad is 7% hoger dan een jaar geleden, meldt Kuyf.

De FD Mediagroep sluit een verkoop van BNR Nieuwsradio aan een andere partij uit. De Raad van Commissarissen vindt de radiozender complementair aan het Financieele Dagblad.

Reacties zijn gesloten