Fotografie voor Haïti

Image by: Michiel Wijnbergh
Image by: Michiel Wijnbergh

Amsterdam – Op de foto voor Haïti. Het is één van de vele inzamelacties die deze week worden georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbeving. Donderdag  organiseert fotograaf Michiel Wijnbergh vanaf 12 uur ‘s middags een negen uur durende fotosessie in discotheek de Escape aan het Rembrandtplein.

Het laten maken van een portretfoto kost vijftien euro. De foto wordt dertig seconden op het grote scherm op het Rembrandtplein getoond en is later te downloaden op een speciaal voor de actie aangemaakt Flickr-account. De gehele opbrengst gaat direct naar Giro 555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

“In plaats van een paar tientjes te doneren wilde ik graag mijn beroep inzetten om echt iets te doen,” vertelt Wijnbergh. “Het is niet de eerste keer dat fotografen een dergelijke actie op touw zetten. Maar de laatste keer is al jaren geleden. Toen maakten we nog zwart-witfoto’s.” Op dit moment hebben zich zeventien fotografen aangemeld via beroepsvereniging GKf en Fotobureau Hollandse Hoogte.

Wijnbergh heeft geen idee hoeveel mensen er morgen op af zullen komen. “Bij vorige acties moesten we het vooral hebben van mensen die het nieuws op de radio hoorden of ergens hadden opgevangen.”