Mediadrukte bij première De Aanslag

Victor Löw  en Peter Bolhuis in De Aanslag, Foto: © Joris van Bennekom
Victor Löw en Peter Bolhuis in De Aanslag, Foto: © Joris van Bennekom

Haarlem, 28 jan – De theaterbewerking van De Aanslag ging gisteravond onder veel belangstelling van verschillende media in première in de Haarlemse Stadsschouwburg. Het Amsterdamse Bostheaterproducties bracht het boek van de in december overleden schrijver Harry Mulisch naar het toneel.

Volgens productieassistente Inge Zeilinga zijn er bij andere premières van Bostheaterproducties nooit zo veel journalisten aanwezig. “Er was zelfs een NOS-busje”, aldus Zeilinga. “Het overlijden van Mulisch zal zeker meespelen in de overmatige aandacht die je hier nu ziet.” Met de productie van de voorstelling is wel al maanden voor het overlijden van de schrijver begonnen.

De persvoorlichting van Bostheaterproducties laat weten dat de extra aandacht zich nog niet heeft doorvertaald in extra kaartverkoop voor het stuk – vooralsnog wijkt deze niet af van andere producties.

Victor Löw speelt in het stuk Anton Steenwijk, wiens ouders tegen het einde van de oorlog door de Duitsers zijn vermoord. Gedurende zijn verdere leven probeert hij achter de ware toedracht achter de moord op zijn ouders en broer te komen.  Het toneelstuk De Aanslag onder regie van Ursul de Geer, speelt nog tot mei in diverse theaters in Nederland.

Enhanced by Zemanta