De stem van…

 Rig Bernard (Foto: NAP)
Rig Bernard (Foto: NAP)

Amsterdam, 4 feb – Lees in ‘De stem van…’ elke week hoe een Amsterdammer denkt over de Provinciale Staten. Op wie gaan ze stemmen bij de verkiezingen van 2 maart 2011? Deze week Rig Bernard (43), marktkoopman op de Dappermarkt.

Weet u wat de Provinciale Staten zijn?
“Ja, natuurlijk. Dat zijn de bestuurders van de provincie, indirect bemoeien zij zich ook met wat de gemeente doet. Volgens mij zijn zij vooral heel belangrijk voor het milieu en de wegen.”

Ze zijn ook deels verantwoordelijk voor de samenstelling van de Eerste Kamer.
“Oh, dat wist ik niet, hoewel het niet helemaal nieuw voor me is. Het is goed dat je dat zegt, want ik stem normaal altijd VVD en ik ben nu niet zo tevreden met deze regering. Wie weet ga ik nu wat anders stemmen.”

Waarom ben u niet tevreden met deze regering?
“De PVV heeft een toon die me niet aanstaat en door die hele -hoe noem je dat- gedoogsteun weet de regering eigenlijk niet wat ze moeten doen. Dat zie je vooral bij het buitenlands beleid. Staat die Uri (Rosenthal, red) daar tussen de Turken vriendelijk te doen, terwijl ze hier in Nederland helemaal gehakt van ze maken. Verwarrend en slecht voor het imago van de VVD. Ophouden met die troep dus.”

Stemt u VVD omdat u ondernemer bent?
“Nee, dat heeft er eigenlijk niets mee te maken. Ik stem VVD omdat ze altijd één lijn volgen. Het is bij die partij geen gedraai, geen geneuzel en geen gezeur. Dat vind ik prettig. (Rig Bernard draait zich om naar een klant) Dat is dan een eurootje, meneer.”

Geen PVV voor u dus?
Lachend: “Nee zeg. Ik sta op de Dappermarkt en dan zou ik al mijn klandizie verliezen.”