Restaurant aan Sloterplas verzet zich tegen afwijzing gemeente

AMSTERDAM – Van de gemeente krijgt restaurant SoulTable geen vergunning voor het uitbaten van het Oostoever-pand. Daar legt het restaurant zich niet bij neer. Het blijft huur betalen en maakt bezwaar tegen het besluit.

Binnen branden er lichten. Aan de ramen hangen posters met de tekst ‘SoulTable’. Maar de toekomst van het Oostoever-pand blijft ongewis.

De huurder van het pand, Mediterraans restaurant SoulTable, krijgt volgens de gemeente geen vergunning omdat het restaurant te weinig informatie aan hen zou hebben verstrekt. Daardoor kan de gemeente onder andere niet controleren wie de investeerders achter SoulTable zijn.

De achterkant van het Oostoever-pand.

Bezwaar
Het restaurant heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van de gemeente. Dat bevestigt de woordvoerder van de burgemeester vandaag.

Uit onderzoek van NAPNieuws blijkt dat SoulTable het Oostoever-pand nog steeds huurt, waardoor de eigenaar niet op zoek kan gaan naar een andere uitbater – en dus blijft het leeg.

Nieuwe eigenaar
Het Oostoever-gebouw was 36 jaar lang eigendom van de gemeente, schrijft de Vereniging Vrienden van de Sloterplas op hun website. Van 1978 tot 2014 zat Café Oostoever er gevestigd, totdat de gemeente het pand in 2014 verkocht aan vastgoedhandelaar Martin Smit. Het pand werd toen gesloten voor een uitgebreide verbouwing.

De verbouwing was in 2017 klaar. Aanvankelijk zou restaurant SuAda er gevestigd worden. Dat ging echter niet door nadat de eigenaren verdacht werden van betrokkenheid bij witwassen en drugshandel.

SoulTable hing in februari 2018 voor het eerst haar posters op in het Oostoever-gebouw.