Bos en Lommermarkt verdwijnt definitief, weekmarkt in de plaats

AMSTERDAM – De dagelijkse markt op het Bos en Lommerplein verdwijnt uiterlijk per 1 september 2021. Dat laat stadsdeel West dinsdag weten in een persbericht.

Op 6 november 2019 nam het stadsdeel het voorlopige besluit om de markt op te heffen. Dat besluit is nu definitief. In de plaats van de huidige dagelijkse markt komt er een weekmarkt op zaterdag, voor minimaal twee jaar. Deze komt niet op het Bos en Lommerplein maar elders op de Bos en Lommerweg.

Annet de Jong, woordvoerder van stadsdeel West, laat weten dat het stadsdeel overlegt met bewoners, marktkooplieden en winkeliers om te bepalen hoe de nieuwe markt eruit moet komen te zien. ‘Op die manier kunnen we de markt op het Bos en Lommerplein meteen vervangen, als deze eerder verdwijnt dan 1 september 2021. De nieuwe markt moet beter aansluiten bij de behoeften van de buurt dan de huidige markt.’

Abdeslam Belfqih, voorzitter van de marktcommissie, is niet tevreden met het besluit. ‘Het stadsdeel wil nu in een keer van een vijfdaagse markt naar een ééndaagse markt. Wij willen een markt van minimaal drie dagen. Volgende week gaan we uiteten met buurtbewoners om te kijken hoe we op de nieuwe markt zo goed mogelijk aan hun behoeften kunnen voldoen.’ 

Eerder schreef NAP Nieuws over de Bos en Lommermarkt in de rubriek Verloren Amsterdam.