Onveilig gevoel in Osdorp na grote explosie

Onder de bewoners van Amsterdam-Osdorp groeit het gevoel van onveiligheid. De explosie die gisteravond rond 22:30 plaatsvond in een portiek van een flat versterkt dit gevoel. ‘Er gebeurt altijd wel iets hier: moorden, schietpartijen en nu die explosie. Ik voel mij hier niet veilig’, aldus een buurtbewoner. De personen die NAP Nieuws gesproken heeft, vertellen over de explosie en de buurt, maar zijn bang om hun verhaal openbaar te maken en worden liever niet bij naam genoemd.

Een lokale winkelier hoorde van zijn buurman over de explosie. ‘Wat er vannacht gebeurde was geen vuurwerk, het was veel harder.’ Ook hij voelt zich steeds minder veilig in zijn buurt. ‘Ik woon al jaren in deze buurt en heb het in de afgelopen periode erger zien worden. Vroeger speelden mijn kinderen op straat en nu vind ik dat niet verantwoord. Een pistool is inmiddels speelgoed geworden.’ Op de vraag of de winkeleigenaar met zijn naam in het artikel wilde, reageerde hij huiverig. ‘Dat heb ik liever niet. Als ik iets verkeerds zeg, weet je nooit wat er gebeurt.’

Meerdere buurtbewoners hebben de explosie gehoord. Een jongen die op straat met zijn vrienden aan het hangen is, zegt dat hij vlakbij woont en hij de muren ’s nachts voelde trillen. Een glazenwasser die aan het werk is, vertelt: ‘Ik woon een paar straten verderop, maar zelfs daar hoorde ik een enorme knal.’ Hij weet verder niks van de explosie, maar vertelt dat het niet alleen onveilig is in Osdorp. ‘Deze dingen gebeuren overal in de stad.’ 

In Osdorp komen met regelmaat dit soort incidenten voor. Nog geen vijf minuten lopen van de explosie vond die dag in dezelfde wijk op klaarlichte dag een schietincident plaats. Om 12:00 werd er geschoten bij een uit de hand gelopen ruzie. De dader heeft zich vandaag gemeld bij de politie en is aangehouden.

Flinke schade bij een explosie in Amsterdam Osdorp Foto: NAPNieuws