Zangeres S10 presenteert in theater Tuschinski haar Songfestivalnummer

De Nederlandse Songfestival-kandidaat Stien den Hollander, ook wel S10, zal op 3 maart in het Koninklijk Theater Tuschinski voor het eerst haar nummer laten horen. Dat heeft de omroep AVROTROS dinsdagmiddag laten weten. S10 doet mee aan het festival met een Nederlandstalig lied.

In december koos de AVOTROS de 21-jarige zangeres uit Abbekerk als de Nederlandse vertegenwoordiger voor het 66e Eurovisie Songfestival. S10 is aangesloten bij het hiphoplabel Noah’s Ark en zingt over haar strijd tegen depressies en psychoses. Den Hollander lijdt aan een bipolaire stoornis, waar ze open over spreekt.

Locatie

De keuze is op Tuschinski gevallen gezien de ‘sfeervolle, centraal gelegen’ locatie, laat AVROTROS desgevraagd weten. ‘Niet alleen is Tuschinski het mooiste theater van de wereld, ze bieden zij ook de mogelijkheid om de videoclip op een groot scherm te vertonen’, zegt een woordvoerder van de omroep.

Bij eerdere edities van het Eurovisie Songfestival werd de inzending vaak gepresenteerd in talkshows. In 2021 liet Jeangu Macrooy in het programma De Vooravond voor het eerst zijn lied Birth Of A New Age horen. In de Wereld draait door maakten Duncan Laurence en Waylon hun nummers bekend. Duncan Laurence won in 2019 de muziekcompetitie met Arcade.

De 66e editie van het songfestival vindt tussen 10 en 14 mei in de Italiaanse stad Turijn. Italië is gastheer nadat vorig jaar de rockband Måneskin won met het liedje Zitti e buoni.