Massatoerisme na corona: ‘We kunnen nu dingen op orde gaan brengen’

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam die dreigen te verdwijnen of inmiddels tot de historie behoren. Vandaag: het afscheid van massatoerisme in de binnenstad. Vorige week schreef burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad: ‘Sinds de crisis zijn de straten in het oude centrum leeg […]

‘Wij waren de jonge klootzakkies’

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam die dreigen te verdwijnen of inmiddels tot de historie behoren. Vandaag: de Provobeweging door de ogen van lid Janhuib Blans (72).

Historische salonboten dreigen te verdwijnen

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam die dreigen te verdwijnen of inmiddels tot de historie behoren. Vandaag: historische salonboten verdwijnen uit de grachten.

Verloren herinneringen

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam die dreigen te verdwijnen of inmiddels tot de historie behoren. Vandaag: wat is er volgens mevrouw van Tellegen verloren in Amsterdam?

Martijn Reuser, het ondergesneeuwde talent van het gouden Ajax

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam die dreigen te verdwijnen of inmiddels tot de historie behoren. Of zoals in het geval van deze editie; mensen die uit het oog, maar niet uit het hart van Amsterdammers zijn verdwenen. Vandaag: Martijn Reuser, oud-voetballer van Ajax.

Rijk, machtig en ijdel: de gilden vereeuwigd

AMSTERDAM – In de rubriek Verloren Amsterdam zoomen we dagelijks in op stukjes Amsterdam die dreigen te verdwijnen of inmiddels tot de historie behoren. Vandaag: de verloren Amsterdamse gildecultuur tentoongesteld in de Hermitage. Een lange tijd zijn de gilden een vast onderdeel geweest van de Amsterdamse economie. Deze verenigingen bestonden uit verschillende beroepsgroepen en werkten […]