Herrema: stopzetting woningverkoop Venserpolder onnodig

AMSTERDAM, 6 feb. Wethouder Herrema (Volkshuisvesting) vindt het onnodig dat woningcorporaties de huizenverkoop in Venserpolder stilleggen vanwege de hoge criminele activiteit in de Amsterdamse wijk. Dat zei hij woensdagmiddag in de commissievergadering van Verkeer en Volkshuisvesting. ‘Ik ben verbaasd over hoe de corporaties geopereerd hebben. Makelaars in de buurt merken weinig van de problemen, huizen worden gewoon verkocht.’

Herrema deed de uitspraak naar aanleiding van de ophef die vorige week ontstond nadat woningcorporaties Ymere en De Key aankondigden dat er in de wijk in Amsterdam-Zuidoost op grote schaal aan hennepkwekerij, drugshandel, wapenhandel en huisjesmelkerij zou worden gedaan. De corporaties besloten daarom de verkoop van honderden voormalige sociale huurwoningen stop te zetten.

De wethouder vindt dat op deze manier geen oplossing gezocht wordt voor het probleem. ‘Blijkbaar is de aanpak van de criminaliteit in Venserpolder nog niet goed geland. Ik denk dat het een goed idee is om met politie, gemeente en woningcorporaties te kijken wat we hier aan kunnen doen. Dat lijkt me beter dan de verkoop van huizen te stoppen.’