Nestkast slechtvalk ‘zo snel mogelijk’ verbeterd

20236117_d95f0be811_mAMSTERDAM, 20 feb. De nestkast van de slechtvalk op het hoofdkantoor van ABN Amro aan de Zuidas wordt ‘zo snel mogelijk’ verbeterd. Dat zegt een woordvoerder van ABN Amro.Het is een van de uitkomsten van het gesprek dat woensdag plaatsvond tussen stadsecoloog Martin Melchers en het gebouwenbeheer van ABN Amro.

De slechtvalk komt ‘steeds vaker’ voor op de Zuidas, zegt Melchers, die werkt bij de Dienst Ruimtelijke Ordening. De hoge torens hebben veel richels waar de valk een duif kan ‘oppeuzelen’. Daarom werd ruim een jaar geleden een nestkast geplaatst op het dak van het hoofdkantoor van ABN Amro.

Melchers ging omstreeks april vorig jaar kijken of de kast beviel. Toen bleek deze onbruikbaar te zijn. De opening zat aan de verkeerde kant, er zat te grof grind in en de kast had geen ‘aanvliegrooster’. Zo’n rooster is essentieel voor de jonge slechtvalkjes om op te kunnen landen bij hun eerste vliegoefeningen. Melchers gaf deze gebreken door aan een ‘PR-juffrouw’, maar zijn klachten hebben de betrokkenen nooit bereikt, zo blijkt uit navraag van deze krant.

De afdeling gebouwenbeheer geeft aan dat het rekje voor de gevelreinigers de nestkast nu in de weg zit. Melchers stelde voor om dat rekje van scharnieren te voorzien. Dit voorstel wordt nu besproken. Hij hoopt dat de nestkast volgende maand in orde is, omdat de slechtvalk broedt in de maanden maart en april.

Reacties zijn gesloten