Peter Starreveld UvA-docent van het jaar

Dr. Peter Starreveld is UvA Docent van het Jaar 2009.
Image by: Universiteit van Amsterdam

Amsterdam Docent psychologie Peter Starreveld is op de 378e verjaardag van de Universiteit van Amsterdam  uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2009. Dat maakten rector magnificus Dymph van den Boom en Jesper Voskamp van de Centrale Studentenraad vandaag bekend in de aula van de UvA. Studenten konden online stemmen op hun favoriete docent.

Starreveld is volgens het juryrapport ‘iemand die het niveau van de mensen in de collegezaal goed aanvoelt en weet wat er speelt onder studenten’. Ook kan hij ‘ingewikkelde onderwerpen helder uitleggen en naar academische traditie in de context plaatsten van onderzoek en methoden en technieken’. Tijdens de uitreiking kreeg Starreveld de Gouden Stelten overhandigd die symbool staan voor de goede docent die boven de anderen uitsteekt, maar daarbij een wankel evenwicht moet zien te bewaren. Starreveld krijgt ook 2000 euro.

De juryleden zeiden dat ze ook graag college volgden van de overige genomineerden. Daarom beloonden zij prof. dr. Hugo Heymans, dr. Bart van Heerikhuizen, prof. mr. Jit Peters en drs. Carmen Lie-Lahuerta  met een speciale prijs ter waarde van 500 euro.

Reblog this post [with Zemanta]