Meerderheid Oud-West voor bestemmingsplan Hallen

Amsterdam.
Image By: gen gibson via Flickr

Amsterdam – Een meerderheid van de partijen in Oud-West is voorstander van het bestemmingsplan voor de Hallen-Zuid. Het stadsdeelbestuur wil op de locatie tussen de Kinkerstraat en de Bilderdijkkade een woningtoren en een ondergrondse parkeergarage bouwen.

VVD en SP, samen goed voor zeven van de zeventien zetels in stadsdeel Oud-West, willen dat het besluit over de Hallen pas na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 wordt genomen. De SP ziet helemaal niets in hoogbouw in Oud-West. “Meerdere stedenbouwkundigen hebben het bestemmingsplan al een wanprestatie genoemd. Hoogbouw past volgens de experts niet in het negentiende eeuwse straatbeeld. Laten we maar wachten, en geef de kiezer de mogelijkheid om zich uit te spreken”, aldus Gabi Choma van de SP.

Losse eindjes

De VVD heeft geen bezwaar tegen de woontoren. “We denken dat Amsterdam zo plat als een pannenkoek aan het worden is. Een beetje reliëf in de stad is zeer welkom”, aldus raadslid Joke Bakker. Maar in het bestemmingsplan zitten volgens de VVD nog te veel ‘losse eindjes’. Zo is er nog geen projectontwikkelaar voor het project gevonden. “We zitten hier pal voor het opheffen van het stadsdeel Oud-West, en moeten geen ingrijpende beslissingen nemen waar we de consequenties niet helemaal van overzien”, aldus Bakker.

Snel bouwen

De overige partijen van het stadsdeel, PvdA, GroenLinks en D66, zien het plan wel zitten en willen dat er zo snel mogelijk gebouwd gaat worden.  Zo zegt Floris Vels van de PvdA: “Als je gaat kijken en ziet wat daar ligt, een bijna volbegroeide dorre plek waar nu helemaal niets mee gebeurt, dan moeten daar zo snel mogelijk woningen worden gebouwd. Dat kan niet wachten op een nieuw stadsdeel dat eerst nog allerlei andere dingen gaat bedenken voor ze hier een besluit over nemen. ”

In december vorig jaar sneuvelde het plan om van de Hallen een groot uitgaanscomplex te maken. De gemeente trok zich toen terug als medefinancier. Of de woontoren en ondergrondse parkeergarage er wel komen, wordt op 2 februari tijdens de deelraadvergadering besloten.

Reblog this post [with Zemanta]