Politici kritisch over projectontwikkelaar Hallen

Amsterdam.
Image By: gen gibson via Flickr

Amsterdam – Een deel van de partijen in stadsdeel Oud-West is kritisch over de samenwerking met projectontwikkelaar Lingotto. Het bedrijf moet een nieuw bestemmingsplan voor De Hallen in de Kinkerbuurt maken.

VVD, SP, en D66, samen goed voor acht van de zeventien zetels, zijn vooralsnog tegen samenwerking met de projectontwikkelaar. Het grootste struikelblok voor de partijen is de ‘exclusiviteit’ die aan Lingotto is beloofd. Het bedrijf zou als enige het stadsdeel mogen adviseren over een nieuwe invulling voor De Hallen aan het Bellamyplein.

“Als je tegen een ontwikkelaar zegt ‘jullie mogen vooronderzoek gaan doen’ dan heeft de nieuwe raad over een half jaar geen andere keuze meer dan die enige partij met een uitgewerkt plan in zee te gaan. Anderen hebben zo’n bestemmingsplan niet kunnen maken”, aldus VVD-er Joost Okkinga in de deelraadvergadering.

Ook de SP en D66 zijn tegen een soortgelijke constructie. “We willen graag dat anderen ook een kans krijgen”, zegt Leen Beukelaar van de SP.

Stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij (PvdA) ziet dat anders. “Als je verder wil met De Hallen dan moet je één partij vragen om de ideeën uit te werken. Wel moet je afspraken maken met Lingotto. Als het allemaal klaar is, en we vinden het toch niets, dan moeten we afscheid van elkaar kunnen nemen.”

In december 2009 liep het bestemmingsplan voor de oude tramremise aan het Bellamyplein op niets uit, nadat investeerders De Key en Burgfonds zich uit het project terugtrokken. Op 16 februari besluit het stadsdeel over de voortgang van het bestemmingsplan voor De Hallen.

Reblog this post [with Zemanta]