Gedichten over de grens

Image by: Joris Brussel.
Image by: Joris Brussel

In het kader van Nationale gedichtendag 2010 deelde de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) gisteren een speciale ansichtkaart uit. Het erop afgebeelde  gedichtfragment hoort bij een tentoonstelling die tussen 15 februari en 1 april plaatsvindt in de Centrale Bibliotheek aan de Oosterdokskade.

Het gedicht op de kaart is onderdeel van een tentoonstelling die is samengesteld door AIDA (de Association Internationale de Défense des Artistes) Nederland. Dat meldt Herman Divendal, de directeur van deze organisatie. De tentoonstelling heet ‘Ik heb geleerd van een fiets te houden’ en bestaat uit twaalf gedichten met als thema ‘vreemd zijn’ in Nederland. Het sluit daarmee aan bij het thema van de Nationale Gedichtendag; ‘over de grens’.

AIDA Nederland komt op voor kunstenaars die vanwege hun artistieke werk hun thuisland moesten ontvluchten en nu in Nederland wonen. AIDA ondersteunt hen bij de verspreiding van hun werk.  De organisatie wordt gefinancierd door het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Chantal van Hezik, coördinator tentoonstellingen van de OBA, maakte vanochtend bekend dat er tussen half februari en begin april op de vijfde etage van de Centrale Bibliotheek plaats is voor de AIDA expositie.

De ansichtkaart is gisteren door de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) uitgedeeld in verschillende van haar vestigingen. “In totaal zijn er vijfendertighonderd exemplaren verspreid”, aldus een woordvoerder van de OBA.