Amsterdamse winkelplekken in de prijzen

De Haarlemmerdijk staat op tweede plek als leukste winkelstraat van Nederland. Foto: Flickr
De Haarlemmerdijk staat op tweede plek als leukste winkelstraat van Nederland. Foto: Flickr

Amsterdam, 2 feb – Amsterdam is de best vertegenwoordigde stad in de gisteren bekendgemaakte ‘NL Streets Awards’ van de leukste winkelplekken in Nederland. Hoewel de hoofdstad geen eerste plaats bemachtigde, staat de stad drie keer in de top vijf van leukste winkelstraten en leukste winkels.

De Haarlemmerdijk van Amsterdam werd de tweede leukste winkelstraat van Nederland. De straat behaalde slechts 250 stemmen minder dan de winnaar, de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. Een nadeel van de Haarlemmerdijk vergeleken met de Kleine Kerkstraat is het vele verkeer in de straat.

In de categorie leukste winkel van Nederland eindigde Amsterdam twee keer in de top vijf. Op plek drie en vijf staan respectievelijk sieradenwinkel meCHICas en schoenenwinkel Jeffery West, beide te vinden in de Negen Straatjes.

De website NL Streets nomineert elk jaar tientallen winkels en winkelstraten. NL Streets let daarbij vooral op diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer van de straat en de aanwezigheid van zelfstandig ondernemers. Dit jaar stemden 30.000 winkelende Nederlanders mee.