Poetry Slam in Festina Lente afgeblazen

Amsterdam – De poëziewedstrijd van afgelopen maandagavond in het Amsterdamse eetcafé Festina Lente aan de Looiersgracht werd 8 uur van tevoren afgelast. Eigenaar Felix Fabri meldt dat vier van de negen deelnemers zich ziek hadden gemeld.

De afgelasting was niet openbaar gemaakt. Fabri: “Helemaal vergeten. Ik baalde er ook zo van, dat ik er niet bij stil gestaan heb om het nieuws te melden op de homepage.” Volgens barmedewerkster Rosmarijn Huner waren er echter geen teleurgestelde bezoekers, die speciaal voor de wedstrijd waren langsgekomen.

“Dit is de tweede keer in twaalf jaar dat ik hier een poëzieslag moest afblazen. Beide keren als gevolg van een door de griep geveld deelnemersveld”  aldus Fabri.

Deze poëzieslag, ook wel poetry slam genoemd, is een maandelijkse wedstrijd waar dichters eigen werk voordragen. Tijdens drie rondes worden ze beoordeeld door een jury onder leiding van zanger en dichter Rick de Leeuw en het aanwezige publiek om kans te maken op een publieks- dan wel juryprijs. Het is de enige maandelijkse ‘poëzieslag’ die in Amsterdam plaatsvindt.

Fabri: “Hier kan je geen rekening mee houden.  Maar dat het niet doorgaat, levert me  niet minder maar juist meer omzet op. Er is nu ruimte voor extra bezoekers, omdat de jury en de voordragende dichters geen ruimte innemen.

De volgende editie van dit evenement in Festina Lente is op 15 februari om 20:30. Vier van de deelnemers van 18 januari schuiven door naar die avond.

Reacties zijn gesloten