Frans van Seumeren wil investeren in Kleiburg

Bijlmerflat Kleiburg wordt bedreigd met sloop. Foto: Flickr
Bijlmerflat Kleiburg wordt bedreigd met sloop. Foto: Flickr

Amsterdam, 9 feb – Stichting Bijlmer Museum, vastgoedonderneming Huys te Voorn Vastgoed en aannemer Veluwezoom Verkerk werken samen aan een renovatieplan voor de Bijlmerflat Kleiburg. Huys te Voorn Vastgoed is een onderneming van Frans van Seumeren, eigenaar van onder andere FC Utrecht.

Dat vertelt projectontwikkelaar Carlo Andreoli namens alle betrokken partijen aan NAPnieuws.

Het is de bedoeling om de flat te renoveren en om te bouwen tot goedkope koopwoningen voor bijvoorbeeld starters en studenten. De woningen zullen structureel onder de marktwaarde worden aangeboden. Een ‘antispeculatieregeling’ moet voorkomen dat de woningen in de eerste tien jaar met winst zullen worden doorverkocht.

Projectontwikkelaar Andreoli kan zich vinden in de visie van Stichting Bijlmer Museum, die zich inzet voor behoud van Kleiburg als ‘cultureel erfgoed’. De flat is een “klassiek voorbeeld van hoe in de jaren zestig werd gedacht over volkshuisvesting”, aldus Peter Dautzenberg, de voorzitter van de stichting. Andreoli: “Soms moet je deelnemen aan een groot en uitdagend project om te laten zien wat je in huis hebt.”

Rochdale heeft Kleiburg te koop aangeboden voor één euro, op voorwaarde dat er een serieus plan wordt gepresenteerd. Er hebben zich zo’n tachtig geïnteresseerden gemeld. Rochdale wil nog niet prijs geven wie die andere partijen zijn, wel is al bekend geworden dat er een daklozenvereniging bij zit. In juni moet duidelijk zijn wat de toekomst van het pand gaat worden. De stadsdeelraad van Zuidoost wordt betrokken bij de keuze over de toekomst van Kleiburg, maar Rochdale neemt uiteindelijk de beslissing. Sloop van Kleiburg is nog steeds een optie, meldde de directeur van Rochdale vorige week.

Enhanced by Zemanta