'Babygooier' krijgt drie jaar

Foto: Southernfriend (Morguefile)
Foto: Southernfriend (Morguefile)

AMSTERDAM, 8 februari – ‘Babygooier’ Raymond A. (39) is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden. A. stond terecht wegens mishandeling van zijn pasgeboren dochtertje. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De man bekende zijn in oktober 2010 geboren dochtertje in de lucht te hebben gegooid, gestompt, geknepen en ruw te hebben gemasseerd. Daarnaast had hij de baby in haar voetjes gebeten. Ook de zwakbegaafde moeder (25) bekende haar kindje in de lucht te hebben geworpen. Tegen haar was een voorwaardelijke celstraf van acht maanden geëist, maar zij werd niet medeplichtig bevonden aan de mishandeling.

Volgens artsen van het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) liep het meisje bij de mishandelingen het risico om te overlijden. Zij hield netvliesbloedingen, botbreuken, blauwe plekken en vochtophopingen in de hersens over aan de mishandeling. Het is nog niet duidelijk of het om blijvend letsel gaat.

Raymond A., die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis, was al eerder veroordeeld voor zware mishandeling van een van zijn kinderen. Volgens de rechter heeft hij nagelaten stappen te ondernemen om herhaling te voorkomen.