Twee columnisten weg bij Het Parool door vernieuwing krant

Het Parool. (Foto: Jasper Bol)
Het Parool. (Foto: Jasper Bol)
CENTRUM – De vernieuwing van Het Parool gaat ten koste van twee columnisten. Anne-Mei The en Jaap Seidell zullen geen columns meer schrijven voor de vernieuwde krant. The en Seidell schreven een wisselcolumn over gezondheids- en zorgthema’s. Afgelopen zaterdag schreef The haar laatste column voor de krant. “Ik ben er weemoedig van”, zei ze daarin.

The en Seidell schreven columns voor de wetenschapspagina op zaterdag. The is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Daar houdt ze zich bezig met zorg en dementie. Sinds 2013 schrijft zij een tweewekelijkse column over medische dilemma’s bij onder meer euthanasie, langdurige zorg en dementie. In haar laatste column van afgelopen zaterdag schreef The dat Het Parool haar liet weten dat er in de nieuwe opzet van de wetenschapspagina geen plaats meer is voor haar column.

The’s tegenschrijver, Seidell, schreef over een andere volksziekte. Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit. Hij vroeg in zijn columns onder meer aandacht voor het groeiende probleem van overgewicht, met name bij kinderen. Het Parool was niet bereikbaar voor commentaar op het vertrek van de twee columnisten.

In een artikel op de website meldt Het Parool vandaag dat in de vernieuwde krant twee nieuwe columnisten zullen aantreden. James Worthy zal vanaf nu op maandag, woensdag en vrijdag in PS verschijnen en Eva Posthuma de Boer op zaterdag in de kunstsectie. Yasmine Aboutaleb is verhuisd naar PS, waar zij op dinsdag en donderdag een column zal schrijven.

Vandaag verschijnt het vernieuwde Parool ter ere van het 75-jarige bestaan van de krant. De krant draagt een nieuw logo en een nieuw lettertype. Zware koppen, zwart-wit tinten en veel tekst kenmerken het nieuwe uiterlijk. Ook de samenstelling verandert. PS is geen los katern meer, maar wordt samengevoegd met het nieuwskatern. De secties Economie en Buitenland verdwijnen en worden opgenomen in de algemene nieuwspagina’s.