Code Rood: Winterweer legt Amsterdam plat

In heel Nederland zorgt het winterweer voor code rood. Zo ook in Amsterdam, waar snijdende kou en een dikke laag sneeuw de stad teisteren. Jaco van Wezel, meteoroloog, waarschuwt voor ijzel en ongelukken op de weg, om extra druk op de zorg te voorkomen. Toch weerhoudt dit Amsterdammers er niet van om de besneeuwde straten te trotseren. Velen hebben de slee van zolder gehaald en hun warme wintersokken aangetrokken, om van het besneeuwde stadsgezicht te genieten.

Vanochtend rond 9:15 maakte het GVB via twitter bekend dat zowel de trams als de metro’s vandaag met een aangepaste dienstregeling zouden gaan rijden. Om 13:20 heeft de GVB al het tram- en busvervoer stopgezet. Van de metro’s rijden alleen lijnen 50, 52 en 54 nog. Hiervan hebben lijn 50 en 54 een aangepaste dienstregeling.

Voor actuele informatie over het openbaar vervoer raadt NAP Nieuws Amsterdammers aan om het twitter-account van het GVB en de NS-app in de gaten te houden. 

Update: GVB heeft rond 17:05 bekend gemaakt dat het voor de rest van zondag 7 februari alle tram-, bus- en metroritten in Amsterdam stil heeft gelegd. Dit door de aanhoudende weersomstandigheden.

Waar de sneeuwval voor de een voor plezier leidt, is het voor de ander een logistieke nachtmerrie om thuis te komen.