Heropening Amsterdamse basisscholen uitgesteld

Veel leerlingen van Amsterdamse basisscholen hoeven morgen niet naar school. De huidige verkeerssituatie is volgens enkele scholengemeenschappen te onvoorspelbaar. Daarnaast wordt er gevreesd voor ongelukken op de gladde wegen. Om hun werknemers en leerlingen te beschermen hebben enkele scholen ervoor gekozen om dicht te blijven.

Vaak hebben Amsterdamse scholen docenten en medewerkers in dienst, die van buiten de stad moeten komen. Eigen vervoer levert met dit weer mogelijk gevaarlijke verkeersituaties op. Bovendien kunnen de scholen er niet vanuit gaan dat al hun werknemers op tijd zullen aankomen. Zeker nu het openbaar vervoer in Amsterdam door de weersomstandigheden grotendeels stil ligt.

Ouders en docenten hebben mails ontvangen met daarin verklaringen van de scholen. NAP Nieuws mocht enkele van deze berichten inzien. In december 2017 bleef een aantal Amsterdamse scholen voor het laatst dicht vanwege winterse weersomstandigheden. Ook toen werd er door het KNMI code rood afgegeven voor enkele regio’s in het land, en viel er in de Randstad meer dan tien centimeter sneeuw.

Oorspronkelijk waren de basisscholen van plan om maandag hun deuren te openen. Door het slechte weer kunnen de leerlingen nog een extra dag genieten van de sneeuw. Al moeten sommigen volgende maandag weer online les gaan volgen.